Νάξος. Ένα νησί από γράμματα... 

Με την Ίριδα Σαμαρτζή και το "Ένα Τελευταίο Γράμμα" στη Νάξο. 
Το νησί της ιστορίας μας, είχε έναν μοναδικό, υπέροχο, αεικίνητο ταχυδρόμο. Το νησί της Νάξου έχει ένα μοναδικό, υπέροχο, αεικίνητο... Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης! Το Εργαστήρι της Φιλίππας Φλώρακα και του Γιάννη Χάλκου.

Είναι η δεύτερη φορά που είχαμε την ευκαιρία, την τύχη, το προνόμιο, να το επισκεφθούμε, να δούμε από κοντά τα έργα των παιδιών, την αγάπη και την όρεξη με την οποία ασχολούνται και εκφράζονται μέσα από τις εικαστικές τέχνες και την ζεστή φιλοξενία της Φιλίππας, του Γιάννη και της Χάιδως. 

Διαβάσαμε το γράμμα, παίξαμε, μεταφέραμε νέα, βάλαμε τη σύγχρονη τεχνολογία των sms να συναγωνιστεί την τρεχάλα του ταχυδρόμου (και κέρδισε η τρεχάλα) και τέλος με τη βοήθεια της Φιλίππας του Γιάννη και των παιδιών φτιάξαμε ένα ολόκληρο νησί από γράμματα, από πολύχρωμα σπίτια με πόρτες και παράθυρα ορθάνοιχτα για να μπαίνουν τα καλά νέα!


Το "Ένα τελευταίο γράμμα" απέσπασε το Διεθνές Βραβείο Compostela 2016, κυκλοφόρησε από τον ισπανικό εκδοτικό οίκο Kalandraka και έχει μεταφραστεί ήδη στα πορτογαλικά, ισπανικά, γαλικιανά, βασικικά, σουηδικά, καταλανικά, κινεζικά και  ιταλικά
Στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Η Ίριδα δείχνει σε όλους τις φωτογραφίες που έγιναν εικονογράφηση του βιβλίου... και αρκετές από αυτές τραβήχτηκαν στην προηγούμενη επίσκεψή μας στο εργαστήρι!
Previous
Ο ραφτάκος των Λέξεων σάς καλεί να ζεστάνετε μαζί τα Χριστούγεννα πολλών οικογενειών
Next
Ο ραφτάκος των λέξεων ανεβαίνει και επισήμως στη σκηνή!

Write first comment

Email again: